Saturday, December 20, 1980

Modeling Teen Princess 1980


Teen Princess 1980 anjuran YMCA telah diadakan pada 20 Disember 1980 di Town Hall, Ipoh. Ketika itu, aku selaku ahli kepada Persatuan YMCA sebagai pelajar Bahasa Perancis anjuran Alliance Francaise di YMCA. Malam itu berlansung pemilihan Teen Princess bagi tahun 1980 dari kalangan peserta-peserta dari sekitar Ipoh.


 


Malam itu aku memperagakan fesyen pakaian perkahwinan a-la barat dari Kyoko Kobayashi Fashion.  Aku bersama seorang rakan India, pasangan model kami Moi Leng dan Christina dari agensi modeling tempatan. Kami diperkenal oleh Setiausaha YMCA pada masa itu, Anthony Lau.Apapun semasa persembahan malam itu, aku sangat suka dan teruja dengan dengan lagu latar 'Je t'aime' yang dimainkan sepanjang peragaan 'catwalk' dipersembahkan.

Tuesday, December 9, 1980

Pertandingan Tarian Peringkat Kebangsaan

Kumpulan kebudayaan dari Badan Budaya Perak telah berjaya mewakili negeri Perak ke Pertandingan Drama dan Tarian Peringkat Kebangsaan diPanggung Eksperimen, Universiti Malaya. Badan Budaya Perak mempersembahkan satu dramatari bertajuk "Sang Kuriang" dan sebuah tarian bertajuk "Di Ambang Syurga"


Delegasi Badan Budaya Perak menginap di salah sebuah asrama di kampus tersebut.  Antara yang turut serta adalah; Jariah, Safiah, Noor, Hawa, dan beberapa ahli yang lain.
 
Flag Counter