Saturday, November 22, 2008

Befrienders Ipoh Bersama Cosmopoint

Aku bersama beberapa orang sukarelawan dari Befrienders Ipoh turut memeriahkan program Cosmopoint di Padang Ragbi, Kompleks Sukan MBI pada 22 November 2008.  Kami berada distu membuat penerangan tentang khidmar yang disediakan oleh Pertubuhan Befrienders Ipoh.  Sessi temubual dengan pihak awam dan juga edaran risalah di kiosk Befrienders.

Kelihatan ahli sukarelawan Ginny bersama seorang rakan lain sedang menikmati sarapan pagi yang disediakan oleh pihak Cosmopoint.

Sunday, November 9, 2008

"Caregivers" Convocation

Menerima skrol "Professional Certificate For Caregivers" semasa Majlis Penyampaian Sijil Ekskutif 2008 di Dewan Dagangan Dunia Putra (PWTC), Kuala Lumpur. Aku mengikuti kursus bersijil ini di bawah tajaan Majlis Kebajikan dan Pembangunan Masyarakat (MAKPEM) dengan kerjasama Open Universiti Malaysia (OUM). 


Aku menyertai kursus bersijil ini bagi mewakili Pertubuhan The Befrienders Ipoh, dimana kami berkhidmat sebagai sukarelawan membimbing melaui telefon. Kursus mengambil masa hampir lapa belas bulan.


Bergambar bersama rakan-rakan seperjuangan dari Majlis Kebajikan dan Pembangunan Masyarakt yang mewakili beberapa buah pertubuhan lain.

 
Flag Counter