Friday, December 26, 2008

Percutian Famili ke Kuala Lumpur


Ini adalah percutian kami sekeluarga bersama emak ke Kuala Lumpur.  Anak lelaki, Abi Fathullah tidak kelihatan sebab dia yang ambil gambar ni.  Kami menginap di Hotel Puduraya kerana mudah untuk kesana-kemari dengan LRT.  Sempat pergi ke Suria KLCC dan sekitar bandaraya Kuala Lumpur.  Sampai di Kuala Lumpur, adik perempuan Shiela juga ikut ke hotal kami bersama seorang lagi anak saudara.


Pada kesokkan harinya sempat pergi ke Time Square shopping mall.  Tak sempat nak berjalan lama-lama sangat sebab ramai.  Kami balik ke Ipoh pun hampir penuh tempat duduk barisan belakang dalam bas untuk kami sekeluarga saja.  Keluarga ramai, susah nak kumpul satu kelaurga untuk pergi bercuti bersama-sama.

Friday, December 12, 2008

International Indoor Hockey

Aku dipilih menjadi "Commentator" bagi perlawanan "First Indoor Hockey Tournament" yang di adakan di Stadium Indera Mulia, Ipoh mulai Isnin 10 hingga 15 Disember 2008. Pertandingan diadakan bagi merebut Piala Sultan Azlan Shah. 


Antara pasukan negara yang bertanding adalah Jepun, Pakistan, Korea Selatan, Singapore, Afghanistan, Bangladesh, Kazakhstan, Sri Lanka, Thailand, Hong Kong, Iran, dan beberapa negara lain lagi.


Monday, December 8, 2008

Qurban Hari Raya Aidil Adha


Sesungguhnya Kami (Allah) telah memberi engkau (Ya Muhammad) akan kebajikan yang banyak.  Oleh itu dirikanlah solat kerana Tuhanmu (pada Hari Raya Haji) dan sembelihlah (binatang) korabnmu (sebagai ibadah dan mensyukuri nikmat Tuhanmu)

- (Surah al-Kautsar, ayat 1 - 2)

Ibadah qurban hari raya Aidil Adha yang aku tunaikan ini jatuh pada 8 Disember 2008.  Kerja-erja qurban disempurnakan oleh AJK Qurban dari Masjid Muhibbuddin Shah, Greentown dimana upacara tersebut diadakan. Kerja penyembelihan juga turut dibantu oleh sukarealawan dari anggota tentera.


Qurban ini bagi seekor lembu (berwarna putih) untuk tujuh bahagian yang mewakili tujuh orang ahli keluarga aku sendiri sepertia nama yang disediakan pada beg pembungkusan daging qurban.
 
Flag Counter