Saturday, August 23, 2014

Konvokesyen Ke 16 OUM


Konvokesyen ke 16 Open University Malaysia (OUM) telah disempurnakan di Dewan Merdeka Putra World Trade Centre (PWTC) di Kuala Lumpur pada Sabtu 23 Ogos 2014.  Aku ditemani isteri, emak dan dua orang anak perempuan, Nurul Faizah dan Nurul Fithri. Aku menamatkankan pengajian dalam 'Bachelor Of Psychology with Honors' (BPSY) setelah hampir lima tahun Pengajian Jarak Jauh bermula dari tahun 2009. Kuliah diadakan di Pusat Pembelajaran Perak OUM, sama ada di Lorong Greenhill atau Jalan Lim Bo Seng. Syukur kerana 'Project Paper' dapat diselesaikan. 

Tuntutlah ilmu hingga ke akhir hayat... Terima kasih mak kerana melahirkan aku kedunia ini. 

Cenderahati sebagai kenang-kenangan...

Friday, August 1, 2014

Haiku 'Asmaradana' Dalam Dewan Sastera 8/2014


Buat pertama kalinya karya haiku yang kuhantar berjaya menembusi majalah Dewan Sastera bagi edisi bulan Ogos 2014.  Haiku 'Asmaradana' diilhamkan dari kisah percintaan mengandungi lima rangkap haiku berasingan.  Aku memberanikan diri mencuba setelah Dewan Sastera membuat 'review' karya haiku penulis Leyla Syuri dari Jepun sebelum ini.

Aku menempuhi soal selidik dari pihak editor Dewan Sastera sendiri bagi memastikan aku benar-benar berpengalam dalam penulisan haiku. Alhamdulillah, akhirnya haiku aku diterima.  
 
Flag Counter